Airwing sikrer beredskapen for luftambulansen i nord

I forbindelse med koronautbruddet ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest har det dukket opp et plutselig behov for ekstra ressurser i luftambulansetjenesten for å sikre beredskap innenfor pasienttransport i Nord-Norge. Helse Nord har derfor bedt Luftambulansetjenesten om å utløse sine avtaler om ekstra beredskap med eksterne ambulansefly.

Airwing stiller med ett Learjet 45 ambulansefly til basen i Alta, bemannet med medisinsk personell fra vår samarbeidspartner Advanced Medical Support (AMS). Ambulanseressursen fra Airwing skal gå på langbanenettet og er leid inn fra mandag 26. oktober og 3 uker fremover.

«60 prosent av alle transporter med ambulansefly i Nord-Norge går mellom to langbaner, og langbaneflyene kan både avlaste og skjerme tjenestens kortbanefly ved å ta de lengste oppdragene.» (Helse Nord)

Airwing har lang erfaring med å arrangere medisinsk evakuering og pasienttransport. Våre Learjet 45 har kapasitet til å ta inntil to pasienter på båre i tillegg til pårørende. Til oppdraget i Alta stiller vi med egen lege og sykepleier fra vår samarbeidspartner Advanced Medical Support.

Les pressemeldingen fra Helse Nord her.

Les mer om Airwing sine luftambulansetjenester her.

Flåte

Bombardier
Learjet 45
8
Personer
861
km/t
Beechcraft
King Air 200
12
Personer
500
km/t